logologo

Easy Branches allows you to share your guest post within our network in any countries of the world to reach Global customers start sharing your stories today!

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com

Dubbeldoel rundvlees cote de boeuff

Dubbeldoel rundvlees cote de boeuff Price

Dubbeldoel rundvlees cote de boeuff Detail

Buy Dubbeldoel rundvlees cote de boeuff

Dubbeldoel rundvlees cote de boeuff in Noord-Brabant
Where is Dubbeldoel rundvlees cote de boeuff in Netherlands

Onze Bio Slager Rob Boeken in Breda biologische horeca slagerij in breda

Goeseelsstraat 13 Breda Noord-Brabant

Price: On request

Biologisch dubbeldoel rund

We werken met runderen van het ras Fleckvieh. 

Deze runderen worden gehouden voor hun melk en gaan daarna de wei in om op krachten te komen en weer extra aan te sterken en de spiermassa (=vlees) aan te laten groeien..


Het dubbeldoel rund.

Bekend om zijn heerlijke volle rundvlees smaak en diepe rode kleur.

Fleckvieh (Nederlands: gevlekt vee) is een rundveeras dat door kruising in de 19e eeuw is ontstaan in Centraal-Europa. Fleckvieh stamt af van de roodbonte Simmentaler rund uit het Alpengebied. Het heeft een kenmerkende witte kop. 

Er bestaat een dubbeldoel- en een vleesveevariant. In Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland bevinden zich in totaal meer dan een miljoen stamboekdieren. Duitsland heeft met 665.000 dieren de grootste populatie. Deze bevindt zich voornamelijk in Zuid-Duitse staten als Beieren en Baden-Württemberg. Door de stevige bouw beschikken de dieren over een grote voeropnamecapaciteit. Dit maakt een hoge melk- en vleesproductie mogelijk en bevordert een goede vruchtbaarheidscyclus. Ook passen de dieren zich gemakkelijk aan aan wisselende omstandigheden. 


Van de Nederlandse koeien staat 30% altijd op stal. Per regio kan dat zelfs wel oplopen tot meer dan 50%. Biologische koeien staan alleen 's winters op stal, als het te koud is. Sommige rassen zoals Schotse hooglanders en Hereford runderen kunnen goed tegen winterweer, maar ze hebben wel beschutting nodig en moeten bijgevoerd worden. Minimaal 60% van het voer moet van het eigen bedrijf of uit de regio komen; maximaal 40% van het rantsoen mag uit krachtvoer bestaan.

Vleeskalveren (ouder dan 1 week) en vleesstieren worden in groepen gehouden.


Dry aged rundvlees

In de dry aged koeling rijpen wij voor je het rundvlees. 6 weken mag het rundvlees rijpen waarna we het versnijden voor je in schone en panklare delen of porties.

Standaard hebben we runderlende en rib-eye in de rijpingskast voor je. Wil je een ander deel laten rijpen, bel me en we kijken samen naar de mogelijkheden.


Uiteraard snijden we voor je precies dat stuk wat je nodig hebt uit. Vervolgens portioneren en verpakken we het zoals jij het wilt en leveren we van maandag tot en met zaterdag koelvers bij je aan.


Go back to

Onze Bio Slager Rob Boeken in Breda Location

Contact Onze Bio Slager Rob Boeken in Breda